Poroka v Galeriji Repanšek: Tanja in Aleksander


Tanja in Aleksander sta fantastičen par. Spoznali smo se kmalu po novem letu, ko sem ju obiskala kar doma. Takoj sem bila toplo sprejeta v njun dom, kjer sem že po prvi omamno dišeči kavi vedela, da se bomo dobro ujeli in skrbno izpeljali njun poročni dan. Tudi Iza, njuna mala hčerkica se me je kmalu navadila in se mi na koncu skoraj, ampak čisto skoraj usedla v naročje.

Tanja in Aleksander prihajata z različnih koncev Slovenije. Tanjina družina prihaja s Krke - njen dom je prav tam, kjer se je snemala slovenska televizijska uspešnica Reka ljubezni, Aleksander pa je kot otrok dneve preživljal v Kamniku. Ker sta si želela tako cerkvene kot tudi civilne poroke smo se domislili, da bi oboje pravzaprav lahko organizirali prav v njunih domačih krajih. Kakšna lepa simbolika stoji za tem, se ti ne zdi? :)

Po starem slovenskem izročilu se nevesta in ženin na poroko pripravljata v svojih domačih krajih. Na Krki je bilo zato že od srede pred poroko čutiti napeto in pričakovanja polno vzdušje. Čutila ga je Tanjina družina, prijatelji in celo vsi ostali sovaščani, ki so seveda poskrbeli, da so na dvorišču stali razkošni in visoki mlaji.

Za čudovit, mladosten in svež videz neveste sta poskrbeli Tamara Hairstyle in Maja Šušnjara.

Tanja mi je v enem izmed najinih pogovorov povedala, da si je Iza tako močno želela nositi oblekico, kot jo ima mami. Na poroki je bila zato prava mala princeska.

Aleksander se je sproščeno pozabaval s svojimi prijatelji, ki ga z "zapletenimi" preizkušnjami in ovirami niso zlahka spustili skozi vrata. :)

Cerkveni poročni obred je bil zelo čustven in intimen. Za bogato poročno podobo cerkve v belih, nežnih roza in sivih odtenkih cvetja je poskrbela Cvetličarna Omers, prihod neveste pa je s svojim prodornim glasom pospremila odlična vokalistka Maja Založnik. V krogu družine in prijateljev sta si Tanja in Aleksander obljubila zvestobo ter prižgala poročno svečo. Iz dna srca jima želim, da njen plamen nikdar ne ugasne.

Svatje so mladoporočeni par v špalirju pozdravili z mehkimi papirnatimi metuljčki, ki smo jim jih razdelili ob izhodu, ob dobri hrani Gostilne na Sokolski in ob kozarcu penine pa so skupaj nazdravili njuni sreči.

Ana Gregorič se je tudi tokrat izkazala kot odlična poročna fotografinja. Ob reki Krka so skupaj z ekipo videografov Friends Production ujeli pristne, igrive in zaljubljene poglede para.

Na poti s Krke v Kamnik sta Tanja in Aleksander uživala v udobni vožnji z Rolls Royce-om. Voznica, gospa Marija, ju je med vožnjo postregla celo s penino! Prepričana sem, da jima bo prva skupna vožnja kot mož in žena za vedno ostala v spominu.

Svatje in par so se iz nevestinega kraja na civilni poročni obred odpravili še v ženinov kraj, Kamnik. Kljub dežju, ki nas je po poti ujel, se razpoloženje para in svatov ni spremenilo. Veselo vzdušje se je le še stopnjevalo.

Tako kot v cerkvi nas je tudi v Galeriji Repanšek navdušilo bogato cvetje in dekoracija, za katero je poskrbela Cvetličarna Omers. Poročna omizja so se kar svetila od prelepih rožnatih kelihov in drobnih lučk, ki so se odsevala v ogledalih, položenih na mizi. Piko na "i" so k popolnemu izgledu miz dodale Finimini tiskovine, ki so se barvno povsem skladale z odtenki cvetja. Polona (cvetličarka) in Nina (oblikovalka tiskovin) sta tako znova dokazali, da se znata čudovito in uigrano dopolnjevati.

Prvi ples je Tanji povzročal kar veliko skrbi, saj je bila koreografija precej zahtevna. Moram priznati, da sta se odrezala res odlično! Vse pohvale gredo njima, da sta zbrala pogum in na vsem poznano igrivo pesem "Despacito" odplesala ples, ki ga je zanju sestavil plesni učitelj Matjaž Brinovec. Z brezhibno odplesanimi koraki sta otvorila zabavo, na kateri so se jima ob glasbi Folk idolov pridružili še ostali svatje.

Pravljičen poročni dan se je stopnjeval vse do poročne torte, ki je vsem vzela sapo. Vrhunska kreatorica poročnih slaščic Ema Zupan, ki deluje pod znamko Emazing Creations, vedno znova preseneti in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Štirinadstropno torto je skupaj s pregrešno dobrim sladkim kotičkom varno pripeljala k nam. Jaz bi Emo vzela kar k sebi domov - saj lahko peče tudi pri meni doma, kajne? :)

Večer se je prevešal v noč ob neštetih iskricah kresa, ki so ga za svate prižgali v Galeriji Repanšek.

Svatom sta Tanja in Aleksander želela podariti res nekaj posebnega, uporabnega in unikatnega. Spomin na njun dan je tako simboliziralo nekaj sladkega in penečega - zlate penine, na katere smo obesili par makronov in položili na preprosto "lojtrico darilc". To se je zagotovo pojedlo in popilo takoj naslednji dan, se ti ne zdi? :)

Tanja in Aleksander, iz srca se vama zahvaljujem za zaupanje, gostoljubnost, dobrosrčnost in pregrešno dobro kavo. In gin tonic, s katerim smo dan pred poroko na skrivaj nazdravili na najboljši, najčarobnejši in najbolj nepozaben dan v vajinem življenju. Želim vama še veliko lepih skupnih trenutkov, topel dom in ljubeč zakon. Ostanita točno takšna, kakršna sem vaju imela čast spoznati. Ne poznam namreč para, ki bi se medsebojno lahko bolje dopolnjeval.

In še enkrat, kapo dol za tako odštekan prvi ples. Kdaj začneta voditi plesne vaje, da se vpišem k vama v tečaj? ;)

Organizacija: Lea Grom, Infinity Events

Lokacije: Cerkev sv. Kozme in Damjana, Krka in Galerija Repanšek

Fotograf: Ana Gregorič

Videograf: Friends Production

Pogostitev: Gostilna na Sokolski, Galerija Repanšek

Cvetje in dekoracija: Cvetličarna Omers in Magic shop

Glasba pri cerkvenem poročnem obredu: Maja Založnik

Glasba pri civilnem poročnem obredu in zabavi: Folk idoli

Prevoz: Prospherus

Poročna torta in sladki kotiček: Emazing Creations

Tiskovine: Finimini

Varstvo otrok: Rožle Repanšek

Plesni učitelj: Matjaž Brinovec

Frizura: Tamara Hairstyle

Ličenje: Maja Šušnjara

Poročna obleka: White Couture

#sladkikotičeknaporoki #poročnalokacija #GalerijaRepanšek #organizatorporok #organizacijaporoke #poročniorganizator #cerkvenaporoka #civilnaporoka #dekoracijaporoke #poročniobred #glasbanaporoki #prviples #poročnišopek #otrocinaporoki #poročnifotograf #Folkidoli #AnaGregorič #prevoznaporoki #poročnadarila #poročnetiskovine #hrananaporoki #pripravenaporoko #poročnatorta #EmazingCreations #plesniučitelj #CvetličarnaOmers #videonaporoki #poročnavideografija #pogostitev

PRIPOROČAM
ZADNJE OBJAVE