Poroka v Švicariji: Staša in Sam


S Stašo in Samom smo se preko telefonskega pogovora prvič slišali pozimi, ko sem si kot inštruktorica alpskega smučanja na Ribnici na Pohorju ob toplem kaminu grela od mraza premrle dlani. Prav na podoben način sta se med seboj spoznala tudi Staša in Sam, ko sta se preko skupnih prijateljev srečala na smučanju v Franciji.

Kakšno zanimivo naključje, kajne? :)

Poroko smo zaradi razdalje načrtovali na daljavo. Šele zdaj, ko je vse skupaj mimo se dejansko zavedam, koliko zaupanja in vere sta morala imeti v nas, da smo uspeli prisluhniti njunim željam in jima po najboljših močeh pričarati nepozaben dan.

Iz telefonskega pogovora sodeč sem hitro razbrala, da bo ta poroka nekaj posebnega. V njunem glasu in neprestanem ljubečem zbadanju drug drugega sem namreč ugotovila kako srečna, prikupna in plamteča je njuna ljubezen.

Staša se je pred leti zaradi želje po nadaljevanju študija v tujini preselila v London. Sam je večkrat ponosno omenil, da je njegova bodoča žena zelo pogumna in vztrajna, da si je v povsem novi državi uspela zgraditi kariero, najti krog najboljših prijateljev, hkrati pa ohraniti tako pristne stike s svojo družino v Sloveniji. Po drugi strani mi je Staša zaupala, da ji brez Samove podpore ne bi nikdar uspelo. Res mi je toplo pri srcu, kadar imam čast spoznati bodočega ženina in nevesto, ki imata tako spoštljivo in iskreno mnenje drug o drugemu.

Kot sem ju oba imela priložnost spoznati sama je Staša topla, tiha vendar kljub vsemu zelo odločna mlada gospa, Sam pa zelo umirjen, razmišljujoč in izredno izobražen gospod. In ne boste verjeli, slovenščina mu gre resnično zelo dobro od rok!

Po vsem napisanem sem prepričana, da bi si ju želel spoznati tudi ti, kajne? V galeriji lahko zato pospremiš drobce trenutkov, ki jih je zanju v fotografski objektiv ujel fotograf Tadej Mulej pod imenom Piqant.

Na poroko se je nevesta skupaj s svojo mamo, Samovo mamo in družicami pripravljala v hotelu Antiq Palace.

S preprostim in nežnim make-upom je nevestino naravno lepoto poudarila vrhunska vizažistka Martina Vrhovnik, za njeno frizuro pa je poskrbela zgovorna in sproščena frizerka Maša Repovš.

Ženin se je s svojimi prijatelji in očetom sproščeno podružil v Ljubljanskem brivcu, kjer so poskrbeli za njihov brezhibne frizure.

Precej jesensko in deževno razpoloženo vreme para in njunih povabljenih ni vrglo iz tira. Bili so čudovita in nasmejana družba. Medtem ko smo jih pričakali in pospremili do obredne dvorane smo se z nekaterimi od njih celo pohecali, da so dež prinesli kar s sabo iz Anglije.

Obred se je odvijal na Ljubljanskem gradu v Hribarjevi dvorani. Moderni minimalizem dvorane je popestrila s čustvi nabita glasba, ki jo je ob prihodu neveste pričarala čelistka Romana Šimbera, šopke družic in neveste pa sta dan prej skupaj naredili obe mami mladoporočencev.

V skupni zakon so svatje par pospremili s posipanjem mehkih cvetnih lističev raznobarvnih vrtnic, ki smo jim jih razdelili ob koncu obreda. Nato so si med seboj izmenjali številne iskrene objeme in vsi skupaj sproščeno pokramljali ob kozarcu penine, ki so jo zanje postregli v Gostilni na gradu.

Močnemu nalivu smo ušli po zaslugi prijaznega gospoda Vinka Zabukovca, ki je s svojim starodobnikom prišel po nas na Ljubljanski grad in nas spretno odpeljal v samo srce parka Tivoli. Od tam smo svate popeljali po stopnišču do Švicarije, kjer se je nadaljevalo poročno slavje.

Glede na to, da je bilo na poroko povabljenih veliko sorodnikov in prijateljev iz Anglije, je par svojo poročno zgodbo seveda želel popestriti na angleški način. Skupaj smo razmišljali in se domislili rdečega londonskega dvonadstropnega avtobusa. Misliš, da smo ga v Sloveniji uspeli najti? Seveda, a smo to misel tekom organizacije žal opustili. Za par smo kljub temu pripravili manjše presenečenje - namesto rdečega avtobusa jih je na dvorišču Švicarije pričakal pravi angleški taksi. Skupaj z njegovim lastnikom sta bila pravi zvezdi dneva! Celotno dogajanje v Švicariji so ob sprejemu popestrile odlične saksofonistke Sax Ladies.

Za vrhunsko hrano, dobro pijačo in pravi angleški črni čaj je poskrbel vedno zanesljiv in ustrežljiv Supercatering.

Otroci so imeli čisto pravo zabavo skupaj z varuškami Otroških zabav. Ne boste verjeli, še piškotke so pekli!

Za čiste linije in minimalizem tiskovin je poskrbela oblikovalka Nina Kogovšek, ki deluje pod uspešno znamko Finimini.

Ekipa poročnih organizatork Infinity events smo se počutile prav zmagovalno, da smo poleg dekoracije miz in prostora uspele z več deset-kilogramsko jeklenko napolniti še velikanske helijeve balone, ki so krasili središče poročnih miz. Tekom večera ni počil niti en od njih! :)

Večerno druženje so popestrili iskreni in tako čustveni angleški govori, da se mi ob misli nanje še danes orosijo oči.

Zabava se je s prvim plesom para dokončno razživela pod taktirko izkušenega in vedno nasmejanega DJ-ja Luke Zelenika. Svatje so se lahko pozabavali tudi z inovativno pripravljenim kotičkom s polaroidno kamero, ki smo ga pripravili na dvorišču Švicarije. Posnete fotografije so obesili kar na lično zložene lesene gajbice, da so ostale paru za spomin.

Uspešen večer je s spretno zmešanimi poročnimi koktajli, sladkim kotičkom in sočno poročno torto popestrila ekipa Supercateringa.

Staša in Sam, iskreno sem vama hvaležna za priložnost, da sem bila del vajine čudovite zgodbe. Želim vama še veliko prijetnih smučarskih izletov, kjer se bosta lahko vedno znova hvaležno spomnila vajinega začetka skupne poti.

Organizacija: Lea Grom, Infinity Events

Lokacije: Ljubljanski grad, Švicarija

Fotograf: Piqant

Pogostitev: Gostilna na gradu, Supercatering

Glasba pri obredu: Romana Šimbera

Glasba ob sprejemu: Sax Ladies

Glasba na zabavi: DJ Luka Zelenik, LukedeLuxe

Prevoz: Vinko Zabukovec

Poročna torta: Supercatering

Tiskovine: Finimini

Varstvo otrok: Otroške zabave

Ličenje neveste in družic: Martina Vrhovnik

Frizura neveste in družic: Maša Repovš

Frizura ženina in prijateljev: Ljubljanski brivec

Pohištvo in oprema: Hiša Vizij, Supercatering

#porokavLjubljani #porokavŠvicariji #Infinityevents #angleškaporoka #poročnadekoracija #poročnicatering #Supercatering #DJzaporoke #glasbanaporoki #prevoznaporoki #poročnifotograf #Gostilnanagradu #Ljubljanskigrad #Poročniobred #prviples #poročniprstani #nastanitevpoporoki #dekoracijaporoke #poročniorganizator #porokatujcev #porokavdežju #poročnipar #nevesta #ženin #poročnaobleka #poročnatorta #poročnikoktajli

PRIPOROČAM
ZADNJE OBJAVE