Poroka v Ljubljani: Monika & Primož


Bil je hladen decemberski dan. Z Moniko sva si celo dopoldne ogledovali primerne lokacije za njuno poroko. Lačni in polni vtisov sva obsedeli v Baziliki na topli ingverjevi limonadi in veganski piti. In sproščeno klepetali, kot bi se poznali že vrsto let. Monika je začela govoriti o Primožu, svojem bodočem možu, s katerim je srečna že enajst let. Gledala sem tisti poseben žar v njenih očeh, ko je govorila o začetkih njune ljubezni in se v trenutku zavedala, da je njuna ljubezen tista, o kateri se pišejo pesmi in Hollywood snema filme, kot je Beležnica. Tista ljubezen, ki me vedno gane do srca, ko jo vidim kako sveti iz oči dveh sorodnih duš.

Po enajstih letih še vedno polna ljubezni in spoštovanja - Monika in Primož - sta si želela prave mestne poroke v Ljubljani, Ker najlepše trenutke preživljata v popoldnevih, ko se s sinčkom sprehajata po mestu in uživata mesti vrvež. Z veseljem sem sprejela ta izziv in v veliko veselje mi je bilo soustvarjati njun poročni dan. Z Moniko sva hitro ugotovili, da razmišljava zelo podobno. Ure in ure sva "brainstormali" in pilili detajle njunega poročnega dne. In skupaj smo izpilili pravo mestno poročno pravljico.

Namesto klasičnega tiskanega vabila smo izdelali moderno poročno spletno stran, kjer so povabljeni lahko izvedeli vse pomembne informacije o poroki. Poročna fotografa Miloš in Nataša Horvat sta posnela nekaj zaročnih fotografij Monike in Primoža, katere so postale osnova za njuno spletno stran. Seveda sta pridno in pozorno beležila tudi nepozabne trenutke njunega poročne dne, ki sledijo v nadaljevanju.

Bodoča zakonca Skok sta želela spoštovati običaj, ki veleva, da na dan poroke ženin vidi svojo nevesto šele pred oltarjem. Tako se je Monika pripravljala na veliki dan v hotelu Cubo, Primož pa doma. Za poročno pričesko je poskrbel frizer Luka Korošec, naličila pa se je nevesta kar sama.

Unikatno izdelani leseni ptici, kot stojali za poročna prstana, so dopolnili zgodbo, katero smo spletli z dekoracijo in cvetjem, kjer je prevladovala oljka. Le-ta tako, kot ptici nosi simbol ljubezni, svobode in miru.

Svate smo pričakali na Ljubljanskem gradu, kjer smo jim rezervirali parkirna mesta. Prijazno smo jih pospremili do vzpenjače, s katero s se spustili do Stolnice. Tam se je poročni dan začel s cerkvenim obredom.

Zaželela sta si preprosto dekoracijo v greenery stilu. S cvetličarskim mojstom Marjanom Lovšinom smo se odličili za minimalizem z visokimi oljkami v loncih, svečami v steklih ter mineralnimi kamni. Z njuno fotografijo na platnu pri vhodu v cerkev pa sem ju želela malce presenetiti in dodati tisto piko na i.

Monika je blestela v svoji milini in naravni lepoti, katero je poudarila nežna poročna obleka znamke Marylise.

Štejem si v veliko čast, da sta mi v celoti zaupala organizacijo cerkvenega obreda, s poudarkom na glasbeni zasedbi. Glasba pri cerkvenem obredu je bila torej za njiju čisto presenečnje. Tekom organizacije poroke sta mi poslala seznam sklad, ki so jima bile všeč za cerkveni obred in ta mi je služil kot vodilo. Z organistom Gregorjem Klančičem sem se dogovorila, da je na orgle zaigral nekaj skladb skupine Coldplay in Eltona Johna. Nevesta se je do oltarja sprehodila na skladbo Viva la vida. Največje presenečenje pa smo izpeljali s pomočjo njunih prič. V dogovoru z a cappella skupino Bassless sta mladoporočenca in njuni svati doživeli pravi pevski "flash-mob". Člani skupine so se posedli med svate, ob iztočnici pa začeli s svojim nastopom presenečenja - zapeli so Alelujo v izvedbi svetovno znane skupine Pentatonix, katera je Moniki zelo pri srcu in še nekaj prijetnih skladb, ki pritičejo k takšnemu dogodku.

Presrečna zakonca Skok sta nas od Stolnice popeljala proti Robbovem vodnjaku...

...kjer nas je pričakala simpatična poulična zasedba Ljutri, ki je dajala vtis, da je tam čisto po naključju.

Za slastno pogostitev je poskrbela Gostilna na Gradu. Za dovoljenje za to prestižno lokacijo se najlepše zahvaljujem g. županu, ki nam je prijazno odobril ta izreden dogodek pred njegovimi mestnimi vrati.

Na vroč poletni dan zelo paše kepica sladoleda, zato smo povabli romatični voziček sladoledarne Romantika, da nam je pripeljal sladke pregrehe. Ta poteza je bila čisti hit! Vsega smo polizali. :)

Medtem, ko smo se sladkali s sladoledom, sta si mladoporočenca privoščila kratek poročni foto pobeg.

Po fotografiranju v mestu, nas je zabavni trio Ljutri pospremil do vzpenjače, ki nas je popeljala nazaj na grajsko planoto. Čakal nas je še civilni poročni obred in tisto najslajše - poročna večerja z zabavo.

Ob civilnem poročnem obredu je zapela svoj prvenec Klara Jazbec. Zaupala nam je, da je to tudi prva poroka na katero je bila povabljena kot izvajalka. Njeno skladbico Milijon in ena nam je prijazno dovolila uporabiti tudi za glasbeno podlago na spletni strani.

Na srečo mladoporočencev smo nazdravili z vrhunsko penino Movia Puro, ki se atraktivno odpre v vodi, obrnjena navzdol.

Monika si ni želela cel večer paziti na šopek, da ga ne bi po stari slovenski navadi kdo ukradel, zato ga je neporočenim dekletom vrgla kar pred poročno večerjo in tako predala poročno "štafeto".

Za poročno večerjo in zabavo smo najeli dve grajski dvorani, ki sta neposredno povezani med seboj - Stanovsko in Obhodno dvorano. Tako smo se odločili zato, ker sta Monika in Primož želela poudarek na odlični kulinariki. Med večerjo, ki je bila zelo skrbno izbrana na več pokušinah v teku organizacije, je za vzdušje skrbel mladi pianist Andraž Oražem, kar je poudarilo eleganco gale večerje.

Pri dekoraciji smo se še vedno držali minimalizma greenery stila. Bonsai oljk v steklenih loncih, na katere smo nalepili oznake miz, mineralni kamni, sveče in pa minimalistično oblikovane tiskovine. Za piko na i smo dodali ročno izpisana imena svatov na svežih lovorjevih listih.

V Obhodni dvorani smo pripravili prostor za drug del večera - poročno zabavo. Svetlobne kubuse, bar in sedežne tabureje smo najeli pri Hiši vizij.

Andraž Oražem je poskrbel za prijetno vzdušje med gurmansko večerjo Gostilne na Gradu.

Glede na to, da imata mladoporočenca ahitekturno - gradbeno podjetje, smo gostom ponudili malce drugačno knjigo lepih želja. Na lesene kvadre so lahko zapisali svoje želje, te pa zložili v stabilen stolp, katerega smo poimenovali "nebotičnik želja".

Po večerji smo zapustili Stanvsko dvorano in se odpravili v Obhodno, kjer sta plesišče s prvim plesom ogrela mladoporočenca. Nežno in elegantno plesno koreografijo sta se naučila v Plesni zvezdi, mi pa smo poskrbeli za svetlobne učinke, ki so njun ples naredili še bolj čaroben.

Za zabavo je poskrbel Samuel Lucas z bendom.

Fotografinja Nataša Horvat med beleženjem veselih trenutkov.

Monika in Primož nista želela klasične poročne torte, zato smo dali poudarek na okusu. Izbrala sta torto z okusom pasionke izpod slaščičarskega mojstra kavarne Fetish. Postregli smo jo v obliki desetih tort na okrogli desertini mizi, v stilu poroke jih je okrasil Marjan Lovšin. Svatom smo razdelili kresničke in ko sta mladoporočenca zarezala svoj prvi kos, je ob svetlobi kresničk Samuel Lucas zapel legendarno When a man loves a woman.

Celoten koncet njune poroke je stal na ideji poroke v Ljubljani. Zato smo tudi za darilca za svate izbrali nekaj meščanskega - unikatno steklenico za vodo Mestnega muzeja Ljubljana, ki nosi sporočilo: brez vode in ljubezni ni življenja.

Draga Monika in Primož, hvala za zaupanje, da sem lahko soustvarjala vajin veliki dan. Vajina ljubezen je velika in svetla in vem, da jo bosta vedno znala negovati.

Organizacija : Blažka Ž. Kopač, Infinity Events

Lokacije: Stolnica, Ljubljanski grad

Fotografa: Miloš in Nataša Horvat

Cvetje: Marjan Lovšin

Pogostitev: Gostilna na Gradu

Glasba: Samuel Lucas, Klara Jazbec, Ljutri, Bassless,

Gregor Klančič - orgle, Andraž Oražem - klavir

Sladoled: Romantika

Poročna torta: Fetish

Tiskovine by nevesta Monika

Moderna kaligrafija na lovorjevih listih: Lea Grom

Nevestina obleka: Marylise, Modart

Nevestina frizura: Luka Korošec

Pohištvo in oprema: Hiša Vizij

Plesni tečaj za mladoporočenca: Plesna zvezda

Darilca za svate: Muzejska voda (MMZ Ljubljana)

#nevesta #ženina #poroka #poročnidan #porokavLjubljani #PorokanaLjubljanskemgradu #PorokavStolnici #Porokavmestu #poročnaobleka #GostilanaGradu #Dekoracijaporoke #organizacijaporoke #mestnaporoka #greeneryporoka #stilporoke #mestnimuzej #poročnatorta #darilcazasvate #poročnafotografija #samuellucasband #plesnazvezda #prviples #poročnavečerja #poročnazabva #poročnetiskovine #pianistnaporoki #porokanadmestom

PRIPOROČAM