Najina poročna zgodba


Za poroko sva se kar dolgo odločala in se po dvanajstih letih skupnega bivanja le odločila zanjo. Grega je imel 21 let, jaz pa 19 let, ko sva se spoznala. Preživela sva mnogo lepih in tudi manj lepih trenutkov. Kot bi lahko rekli v dobrem in slabem. Za spoznavanje sva imela dovolj časa, tako da je bila najina poroka samo še 'žegen' za najino zvezo.

Grega me je zaročil za Božič leta 2015 in bila sem presrečna, da se je končno zgodilo. Po drugi strani, pa me je zajela panika zaradi poročnih priprav, ki niso bile po pripovedovanjih mačji kašelj. Tu pride kmalu na vrsto najina krasna organizatorka Blažka. Kmalu po zaroki sem si kupila prvo poročno revijo, da sem si ogledala nove trende poročnih oblek, zgodb, prstanov, prostorov za poroke,… Potem sva z Grego še malo brskala po internetu. Nek večer sva odšla na koncert, kjer je igrala skupina Josip Brass, s katere fanti sva se že na videz poznala. Proti koncu večera smo se skupaj šalili in rekla sva jim, da bi bilo super, če bi igrali na najini poroki. Dan za tem sem iskala agencije za poroke in kot nalašč so sem opazija, da pogosto sodelujejo z eno od agencij za organizacijo porok. Tako navdušena sem bila nad njihovo spletno stranjo, da sem jih takoj poklicala. Oglasila se je organizatorka Blažka Kopač in kamen se mi je odvalil od srca, saj je bila zelo prijazna, me s svojim glasom pomirila in mi vlila upanja za izvedbo dogodka, kot je poroka. Moram priznati, da mi je bila moja poroka v užitek med pripravami nanjo in kot sam dogodek, ker nisem pri tem občutila nobenega stresa. Prav isto velja za Grega, ki je ravno tako užival v samih pripravah, kot na poroki sami. Za to se lahko zahvaliva Blažki, ki je vse organizacijske dejavnosti prevzela nase in nama tako zelo olajšala načrtovanje.

Za poroko so pomembni detajli in težko je misliti na vse, če si sam. Z ubrano ekipo, ki nama jo je predlagala Blažka, je bilo življenje do poroke pravljica in sama poroka pravljična. Dobila sva kar nekaj odgovorov od prijateljev, znancev in sorodnikov, ki kar niso mogli prehvaliti poroke, ker je bilo res čudovito. Z Blažko smo se nekajkrat dobili na prijetni kavi in pregledali možnosti za temo poroke. V to je spadala izbira fotografa, glasbena skupina, poročni šopek, prstani, dekoracija prostora, igre, torta, catering na prostem, osvetljava prostora, zunanja postavitev poročnega odra in razni dodatki (polaroidni fotoaparat, drevo z odtisi gostov,..), ki zabavajo goste, ko se gresta mladoporočenca fotografirati in še mnogo malenkosti, ki se jih brez Blažke še spomnila ne bi. Za skupino Josip Brass smo ugotovili, da je za najin datum že rezervirana, zato sva izbrala ManuEllo, za katero se je kasneje izkazalo, da je zmagala na Emi 2016 in odšla na Eurovizijo. Tako sva imela to čast, da nama je na najini poroki pela zmagovalka Eme in bila sva presrečna. Njen komad Blue and Red je zaradi povpraševanja svatov kar štirikrat zapela na poročnem slavju.

Poroka je potekala 28. maja 2016 na Smledniku. Mnenje Grega je, da je bilo ob sprejemu gostov na golf igrišču, kjer je bilo vse pripravljeno za civilni del poroke, osebje zelo prijazno in sproščeno, kar mu je bilo zelo všeč. Vse je bilo pripravljeno vrhunsko, tako šampanjec, kot prigrizki, dekoracija, sedežne garniture, kjer so se svatje lahko usedli in v miru kaj popili in pojedli, ker je organizatorka Blažka poskrbela za vse. Moja priprava na poroko je bila prav takšna, kot sem si želela. Frizerka in vizažistka sta prišli k meni na dom, kjer sem bila s svojimi starši. Pozneje je prišla še sestra z družino in mi pomagala pri oblačenju poročne obleke. Vse to je spremljal fotograf Primož Bregar in snemalka Elena Mljač, katera sta skrbno ujela trenutke pred poroko. Potem smo se vsi urejeni in pripravljeni z okrašenim avtom odpravili na Smlednik.

Potek je vodila Blažka, ki je bila z mano na telefonu in nas pričakala pri gostilni Evergreen. Odšli sva v posebno urejeno sobo z ogledali, kjer sem počakala na očeta, ki je mami in sestro, ki je bila tudi moja priča,odpeljal do kraja obreda na golf igrišče, potem pa prišel pome nazaj. Presedla sva se v voziček za golf, ki je bil prikupno okrašen in počakala na klic Blažke, ki nama je dala zeleno luč, kdaj se lahko odpeljeva. Že na daleč sva videla postavitev, kjer bo potekala poroka in goste, ki so naju že pričakovali. Obred je potekal po protokolu, slavnostno in bilo je zelo lepo.

Nato je sledilo fotografiranje s svati in fotografiranje ženina in neveste. Svatje so se med tem zabavali z igranjem golfa in vožnjo v avtomobilčku za golf. Po tem je sledilo slavje v gostilni Evergreen. Cvetličarna Omerza iz Domžal je poskrbela za prelep poročni šopek in dekoracijo prostora. Poskrbela je tudi za žive ribice, ki so krasile vsako mizo v okroglem akvariju. Blažka je razstavila najine fotografije, da so si jih svatje lahko pogledali. Poskrbela je tudi za mlajše udeležence, katerim je postavila otroški kotiček, kjer so lahko risali, se igrali ali malo zadremali. Vendar dremal ni nihče, ker se je vseskozi dogajalo.

Za poročni ples sva imela odlično učiteljico Matejo Jerebic iz Brezovice, ki nama jo je priporočila Blažka. Mateja nama je sestavila koreografijo, ki nama je bila pisana na kožo in sva z lahkoto opravila s koraki poročnega plesa. Tako smo se ujeli, da sva še po poroki nekaj časa obiskovala njen plesni tečaj, dokler me ni nosečniška slabost in utrujenost preveč prevzela in nisem zmogla več tako plesati kot prej. Zelo sva bila hvaležna Blažki, da nama je predstavila Matejo, ki je iz Grega naredila čudež v plesu, ker kot večina fantov ni najbolj navdušen nad plesanjem, sploh ne za ples pred starši in babicami. Odlična ideja je bila tudi taksi služba, ki je vse svate, kateri so želeli pripeljala na poroko in odpeljala varno domov. Mnogi svatje, sploh prijatelji in starejši so nama bili zanjo zelo hvaležni. Pa tudi za njih je bila dogodivščina, ko so bili že v kombiju pred poroko sproščeni, da jim ne bo treba voziti domov.

Blažko Ž. Kopač bi priporočila vsaki bodoči nevesti, ki ji že sama misel na veliko poroko in organizacijo prebuja negotovost in kar malo v strahu razmišlja o tem, da bi se najraje poročila nekje na samem, stran od vrveža vseh sorodnikov, prijateljev in znancev, kljub temu pa ve, da to ne bilo najbolj 'prav'. Z Blažko je bilo načrtovanje poroke vesela dogodivščina. Z njo ob strani, je bilo poleg odlično opravljenega cilja – poroke, tudi potovanje do tega cilja tako prijetno in veselja polno, da se ne da opisati. Tako poroko, kot sem jo imela sama, bi si zaslužila vsaka nevestica. Ko so me spraševali, če sem že kaj živčna in v skrbeh glede poroke, mi je bilo kar nerodno reči da ne, ker je Blažka poskrbela za vse.

Svoje poroke sem se zelo veselila, saj sem vedela, da bo vse v redu. Blažka je bila dosegljiva zame za kakršnokoli vprašanje, ki me je pestilo in me vedno pomirila. Če bi mogla dati oceno za organizatorko poroke Blažko, bi ji dala oceno 10/10, brez pripomb in res super.

#organizatorkaporok #porokazorganizatorko #poročnazgodba #najinaporočnazgodba #sproščenaporoka #brezskrbnaporoka

PRIPOROČAM
ZADNJE OBJAVE